субота, 10 грудня 2022 02:50

Облітаючи Місяць: космічний корабель NASA зробив наддетальні фото
6

Космічний корабель NASA Orion місії Artemis 1 зробив деталізовані знімки поверхні Місяця, облітаючи супутник Землі.

Світлини під час завершального проходу капсули біля Місяця знімала модифікована камера GoPro Hero 4, розташована на сонячних батареях Orion. Фото виявилися дуже чіткими у порівнянні зі знімками інших апратів, передає NASA.

"Наразі корабель Orion облетів Місяць і повертається на Землю. Орієнтовно, він має сісти в Тихому океані біля узбережжя Каліфорнії 11 грудня", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA уперше за 50 років досягло Місяця

Корабель Orion зробив детальні фотографії Місяця
Фото: twitter.com/NASA_Orion
Корабель Orion зробив детальні фотографії Місяця
Корабель Orion зробив детальні фотографії Місяця
Корабель Orion зробив детальні фотографії Місяця
Корабель Orion зробив детальні фотографії Місяця

Місію Artemis 1 до Місяця запустили 16 листопада з метою максимально випробувати можливості капсули Orion, переконавшись, що апарат готовий безпечно прийняти людей. Пробний запуск є частиною ширшої програми NASA Artemis, мета якої – уперше з 1970-х років повернути астронавтів на поверхню Місяця.

У кінці листопада Orion досяг максимальної відстані від Землі, встановивши рекорд із дальності польоту в космосі кораблів, призначених для перевезення людей.

У червні Китай успішно запустив у космос трьох космонавтів. Космічний корабель доправляє екіпаж до основного модуля майбутньої космічної станції "Тяньгун", яку будують на низькій навколоземній орбіті.

Наприкінці грудня минулого року у Китаї відбувся успішний запуск ракети-носія Chang Zheng-8, який організувало Національне космічне управління КНР. Пристрій вивів на орбіту чотири космічні апарати. Стартувала ракета з космодрому Веньчан на острові Хайнань. Вона вивела на орбіту секретний супутник XJY-7, мікросупутник ET-SMART-RSS - ETHSAT-6U, створений для Ефіопії, апарат дистанційного зондування Землі й супутник звʼязку.

Зараз ви читаєте новину «Облітаючи Місяць: космічний корабель NASA зробив наддетальні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі