вівторок, 22 грудня 2020 10:45

Китай вивів на орбіту Землі 4 нові супутники

Китай вивів на орбіту Землі 4 нові супутники
Стартувала ракета з космодрому Веньчан на острові Хайнань. Фото: pixabay

У Китаї відбувся успішний запуск ракети-носія Chang Zheng 8 - CZ-8/Long March 8, який організувало Національне космічне управління КНР.

Пристрій вивів на орбіту Землі 4 космічні апарати, повідомляє агентство Sina.

Стартувала ракета з космодрому Веньчан на острові Хайнань. Вона вивела на орбіту секретний супутник XJY-7, мікросупутник ET-SMART-RSS - ETHSAT-6U, створений для Ефіопії, апарат дистанційного зондування Землі і супутник звʼязку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble зробив знімок нової туманності

Це був 1-й робочий запуск саме цієї ракети-носія. Після польоту її адаптують для багаторазового використання за рахунок бічного прискорювача. Вона має здійснювати керовану вертикальну посадку на морську платформу. CZ-8 здатна виводити на геосинхронну перехідну орбіту до 2,8 т вантажу, на сонячно-синхронну орбіту висотою 700 км — до 5 т і 7,6 т на низьку навколоземну орбіту.

Компанія SpaceX Ілона Маска на замовлення Пентагону успішно вивела на орбіту розвідувальний супутник. Трансляція старту велася на каналі SpaceX у Тwitter. Ракета-носій Falcon 9 стартувала з космічним апаратом NROL-108 Національного управління військово-космічної розвідки США.

Зараз ви читаєте новину «Китай вивів на орбіту Землі 4 нові супутники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі