понеділок, 19 березня 2018 10:15

Знайшли останню статтю Хокінґа про паралельні світи

  Хокінг розглядає можливість існування паралельних всесвітів. Фото: Hi-News
Хокінг розглядає можливість існування паралельних всесвітів. Фото: Hi-News

Фізик-теоретик Стівен Хокінґ незадовго до смерті виклав у мережу свою останню роботу, присвячену можливості існування паралельних всесвітів.

В останній роботі він виклав новаторський математичний апарат, необхідний для космічного корабля. В майбутньому його можуть використати для експериментальних доказів гіпотези численних всесвітів, пише telegraph.co.uk.

Дослідники вважають, якби докази нової теорії виявили до того, як відомий фізик помер, він, можливо, отримав би Нобелівську премію.

Його роботу розглядає провідний науковий журнал. Дослідження A Smooth Exit from Eternal Inflation може стати найціннішою спадщиною Хокінґа.

Остання стаття вченого спрямована на вирішення проблеми, порушеної теорією "без кордонів" Хокінґа, в якій описується, яким чином з Великого вибуху виник всесвіт. Згідно з нею, всесвіт миттєво розширився з крихітної точки до прототипу того, в чому ми живемо зараз. Також теорія передбачала і безкінечну кількість Великих вибухів, кожен з яких створив свій окремий всесвіт, "мультиверс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 цікавих думок вченого Стівена Хокінґа

14 березня помер британський фізик-теоретик 76-річний Стівен Хокінґ. Більшу частину життя провів в інвалідному візку. Був 8-й у рейтингу "100 геніїв сучасності".

Зараз ви читаєте новину «Знайшли останню статтю Хокінґа про паралельні світи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі