пʼятниця, 07 грудня 2018 22:24

На темну сторону Місяця вперше запускають космічний апарат

На темну сторону Місяця вперше запускають космічний апарат
Сьогодні Китай запускає космічний апарат. Фото: Reuters

7 грудня Китай запустить перший космічний апарат, який вирушить на темну сторону Місяця. Це буде історичний крок у дослідженні природного супутника нашої планети.

Місія китайської космічної агенції отримала назву Чан'е-4. Вона повинна доставити роботизований посадковий модуль і місяцехід на великий і недосліджений басейн Південний полюс-Ейткен, пише The Guardian.

Сьогодні космічний апарат стартує з центру запуску супутників у місті Січан.

Байсейн має діаметр близько 2400 кілометрів і близько 12 кілометрів вглиб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колонізація Марсу: плани Маска висміяли

"Місія на темну сторону Місяця стане найбільшим технологічним здобутком Китаю. Китайська місячна програма надзвичайно амбітна", - пояснила вчена Манчестерського університету Кетрін Джой.

"Вона прямує в місце, яке має особливе значення для вивчення Місяця. Цей ударний кратер пробив велику діру в місячні корі і, вірогідно, в мантії. Потенційно тут можна отримати доступ до порід, які б ми ніколи не знайшли на поверхні Місяця", - каже вона.

Ступінь ракети-носія Falcon 9 впала в Атлантичний океан. Ракету запустили на Міжнародну космічну станцію з бази військово-повітряних сил Сполучених Штатів на мисі Канаверал.

Зараз ви читаєте новину «На темну сторону Місяця вперше запускають космічний апарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі