середа, 03 лютого 2021 12:00

Компанія Ілона Маска вперше відправить людей до космосу

Компанія Ілона Маска вперше відправить людей до космосу
Компанія Ілона Маска вперше відправить людей до космосу фото: abc7ny.com

Наприкінці 2021 року компанія SpaceX, яка належить американському бізнесмену Ілону Маску, планує відправити до космосу повністю цивільний екіпаж. Пілотом корабля стане засновник й голова компанії Shift4 Payments Джаред Ісаакман, ще 3 місця вільні.

Місія матиме назву Inspiration4. Запуск корабля Dragon з 4 членами екіпажу має відбутися "не раніше 4-го кварталу цьогоріч" з Космічного центру ім. Джона Кеннеді, повідомляє "Громадське".

Управління космічним кораблем відбувається автоматизовано. На борту також має перебувати людина з досвідом керування літальними апаратами. Це необхідно задля попередження надзвичайних ситуацій.

1 місце на борту передбачено для медичного працівника. Ним стане один із працівників дитячого дослідницького госпіталю Сент Джуд, що розташований у місті Мемфіс, штат Теннессі.

2 місця залишаються вільні. Для того, щоб потрапити до складу екіпажу, необхідно виконати певні умови. 3-го члена екіпажу обиратимуть серед тих, хто зробить пожертвування госпіталю від $10, а 4-го ㅡ серед нових і вже наявних користувачів платформи Shift4Shop. Серед вимог — потрібно бути резидентом Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти SpaceX почали розслідування: хто й чому

Керівник компанії Shift4 Payments Джаред Ісаакман уже пожертвував госпіталю $100 млн. Він очікує, що під час відбору членів екіпажу вдасться зібрати ще щонайменше $100 млн.

Повний склад екіпажу оголосять у найближчі тижні. Згодом на всіх учасників чекає спеціальна підготовка на стресостійкість, готовність до надзвичайних ситуацій, а також тест на поводження в умовах гравітації та нульової гравітації тощо.

Інформація про тривалість місії поки що невідома. Ілон Маск каже, що тривалість залежатиме від Джареда Ісаакмана, але компанія пропонуватиме 2-4 дні місії.

За словами Маска, SpaceX планує використовувати у місії капсулу Dragon, яку використовували під час запуску на Міжнародну космічну станцію астронавтів NASA. Після завершення польоту екіпаж зробить висадку у воду біля узбережжя Флориди.

Американська космічна компанія SpaceX Ілона Маска запустила прототип космічного корабля Starship, призначеного для польотів на Марс. Ракета вибухнула під час спроби приземлення.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ілона Маска вперше відправить людей до космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі