вівторок, 14 серпня 2018 09:53

Колонізація Марса: "SpaceX" провела таємну нараду

Колонізація Марса: "SpaceX" провела таємну нараду
"SpaceX" залучила десятки науковців для вироблення стратегії колонізації Червоної планети. Фото: Podrobnosti

Близько 60 науковців зібрала компанія SpaceX для обговорення колонізації Марса. Вчених попросили не розголошувати інформацію про участь у семінарі.

Основні питання наради - конструкція та можливості ракети BFR і технології, що дозволять створити цілком автономну колонію на Червоній планеті, повідомили в Science Alert.

"У нас вже є технологія збирання ракет і наземних транспортних засобів на Марсі. Головною перешкодою є людський фактор. Якщо ви дійсно збираєтеся відправити людей на Марс, ви повинні годувати їх, зберігати їх здоров'я і будувати місця для їх існування", - сказав Маршалл Портерфілд , колишній співробітник NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марсі виявили мертвого інопланетянина

Науковцям запропонували провести дискусію щодо основних моментів реалізації програми. У SpaceX такі зустрічі планують зробити регулярними. Це дасть можливість напрацювати стратегію виживання людини у позаземному просторі.

Архітектори студії AI Space Factory розробили проект тривимірного друку будинків для поверхні Марса. За формою ці споруди нагадують вулик, кожен вміщує чотирьох астронавтів. Друкувати їх будуть на місці - з матеріалів, зібраних з поверхні Червоної планети, включаючи базальт і поновлюваний біопласт.

Зараз ви читаєте новину «Колонізація Марса: "SpaceX" провела таємну нараду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі