четвер, 23 листопада 2017 14:25

Китай та Україна домовилися про спільні наукові проекти

Китай та Україна домовилися про спільні наукові проекти
TYSP – програма підготовки майбутніх науковців з Китаю та інших країн. Фото: Forbes.ua

Молоді українські вчені долучаться до китайської програми підтримки талановитих молодих науковців (TYSP).

Про це повідомив заступник Міністра освіти і технології КНР Лі Мен під час зустрічі із заступником міністра освіти і науки України Максимом Стріхою.

"Спільна українсько-китайська виставка технологій та інновацій, що зараз проходить у Києві в межах форуму "Innovation Market", заслуговує на високу оцінку. Вона засвідчує потребу в подальшому поглибленні науково-технічного співробітництва між нашими країнами. І одним із ключових його напрямів має стати науковий обмін та проведення спільних наукових заходів з залученням насамперед молодих вчених", – каже Лі Мен.

TYSP – програма підготовки майбутніх науковців з Китаю та інших країн. Вона передбачає дослідницької роботи спільно з китайськими колегами. Програма триває 6 або 12 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вузам надаватимуть статус національного

Крім того, китайська сторона пропонує інвестиції високотехнологічних компаній КНР у розвиток українських технологічних парків, інкубаторів і акселераторів.

У свою чергу Україна запропонує китайським молодим вченим програми для стажування у наших вишах та наукових установах. Крім того, створять спільний проект у галузі астрономії, дослідження метеоритів і космічного сміття за участі китайських та українських антарктичних станцій.

Українські науковці працюватимуть на французьких антарктичних та субантарктичних станціях. Наукові проекти стосуються геології, клімату, живої природи, астрономії, сейсмології та інших напрямків. Міносвіти разом з представниками наукової спільноти оберуть найпріоритетніші для української сторони.

Зараз ви читаєте новину «Китай та Україна домовилися про спільні наукові проекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі