понеділок, 27 березня 2017 07:25

Кава допомагає жінкам позбутися депресії

Кава допомагає жінкам позбутися депресії
Кава допомагає жінкам подолати депресію Фото: depositphotos.com

Американські вчені з'ясували, що кава допомагає дівчатам справлятися з депресією.

Фахівці провели ряд досліджень з участю 50 тис медсестер з різних міст США. Спостереження за станом здоров'я проводили протягом 10 років в період з 1996 по 2006 рік. В результаті фахівці прийшли до висновку, що з 2,6 50 тис респондентів були схильні до депресії. Про це повідомляє vistanews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркурій вкривається зморшками

Дівчата різних вікових груп, що вживали каву без кофеїну, на 15% рідше отримували психічні розлади. У представниць прекрасної половини людства, що випивають по 4 чашки в день, депресії практично не було.

При цьому, фахівці виявили побічні ефекти від вживання кави. При вмісті кофеїну в гарячому напої у жінок формувалася схильність до алкогольної та наркотичної залежності. Фахівці пояснили це тим, що кофеїн сам по собі негативно позначається на процесах головного мозку.

Африканські слони сплять в середньому близько 2-х годин на добу. Це найменше серед усіх звірів. Вони регулярно проводять до 2-х діб без сну. Дослідники з Витватерсрандського університету в ПАР проводили спостереження за декількома слонами із заповідника Ботсвани.

Зараз ви читаєте новину «Кава допомагає жінкам позбутися депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі