четвер, 14 січня 2021 15:06

Глобальне потепління: Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла

Глобальне потепління: Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла
Через підвищення температури води рівень Світового океану виріс приблизно на 0,5 см. Фото: pixabay.com

Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла за минулий рік - 230 зетаджоулів енергії. Тепло потрапляло у товщу океану в основному з тих прибережних регіонів Землі, що розташовані поруч з найбільшими містами світу.

Це свідчить про прискорення глобального потепління, пише журнал Advances in Atmospheric Sciences.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені розвіяли популярний міф про глобальне потепління

Учені з Інституту фізики атмосфери Китайської академії наук використовували кліматичні моделі та дані з 3 тис. надводних і підводних буйків, а також автономних станцій спостереження. Вони зробили висновок, що океан поглинає понад 90% надлишків тепла, які з'являються через глобальне потепління. Підвищення температури води показує, як саме відбувається цей процес. За весь час спостережень теплова енергія, яку запасли води Світового океану, збільшилася на 380 зетаджоулів. Цього вистачило б, щоб закип'ятити 30 млрд чайників на 1,5 л.

Через підвищення температури води рівень Світового океану виріс приблизно на 0,5 см. Учені наголошують, що найближчими роками цей показник може різко збільшитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міста всього світу чекає глобальна кліматична криза: як уникнути

Фахівці з кліматичної інженерії Університету Вашингтона знайшли спосіб зменшити ризик глобального потепління на Землі.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління: Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі