понеділок, 30 листопада 2020 05:57

Вчені розвіяли популярний міф про глобальне потепління

Вчені розвіяли популярний міф про глобальне потепління
Більш ранні наукові моделі прогнозували, що до кінця століття початок осені може перенестися на два-три тижні пізніше. Фото: Pixabay

Група міжнародних вчених спростувала популярний міф про те, що глобальне потепління затримує наступ осені.

Більш ранні наукові моделі прогнозували, що до кінця століття початок осені може перенестися на два-три тижні пізніше. Згідно з новими розрахунками, осінь може настати на шість днів раніше. Висновки групи дослідників опубліковані в журналі Science.

Висновки дослідників ґрунтуються на спостереженнях за обсягами споживання деревами вуглекислого газу і часом опадання листя. За їх словами, ці процеси дуже впливають на управління кліматом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміна клімату: як це впливає на здоров'я людини

"Десятиліттями ми вважали, що період вегетації у дерев збільшується, а опадання листя відбувається пізніше. Однак нове дослідження показує, що через прискорення зростання дерев листя опадає раніше", – пояснив швейцарський вчений Томас Кроутер.

Фахівці вважають, що їх відкриття дозволить поглянути на глобальне потепління з іншого боку і виробити нові заходи по боротьбі з його наслідками.

Раніше вчені заявили, що скорочення викидів CO2 не врятує Землю, але є альтернатива для вирішення цієї проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвіяли популярний міф про глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі