понеділок, 21 вересня 2020 04:29

Глобальне потепління: вчені знайшли спосіб уникнути катастрофи

Глобальне потепління: вчені знайшли спосіб уникнути катастрофи

Фахівці з кліматичної інженерії Університету Вашингтону пропонують розпорошувати солону воду в повітря, щоб морські хмари відбивали більше сонячних променів.

Вчені працюють над ідеєю освітлення морських хмар, яку вони вважають перспективною стратегією для компенсації процесів глобального потепління. Відповідно до цієї стратегії, потрібно розпорошувати солону воду в повітря, щоб морські хмари відбивали більше сонячних променів, пише The Epoch Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Гренландії відколовся величезний льодовик

Спеціалісти додають, що маломасштабні випробування освітлення морських хмар також допомогли б відповісти на наукові питання про хмари й аерозолі. Вони пропонують розпорошити солону воду над океанами, щоб викликати незначне збільшення яскравості морських хмар. Це збільшить їхню здатність відбивати світло сонця.

Така ідея може бути короткостроковою мірою для компенсації глобального потепління за можливої надзвичайної ситуації в майбутньому. Водночас це може також сприяти подальшому поглибленню розуміння кліматичної системи.

Науковці планують:

- створити розпилювач, здатний виштовхувати трильйони частинок аерозолю в секунду;
- провести початкові лабораторні випробування розпилювача;
- провести попередні випробування на відкритому повітрі у прибережній зоні - вона відносно вільна від забруднення повітря;
- перейти до маломасштабних випробувань на деякій відстані від берега.


Якщо тести будуть успішними, цей спосіб збільшення відбивання сонячного світла буде випробуваний на великих ділянках Світового океану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна катастрофічно втрачає питну воду - еколог

Кліматична ситуація у світі досягла критичної позначки, зокрема через діяльність людини. Від змін клімату страждають не тільки флора і фауна, але й самі жителі Землі. Тому екологи та науковці з різних країн світу закликають лідерів негайно вжити активних заходів. Також вчені пропонують і свої альтернативні рішення для поліпшення ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління: вчені знайшли спосіб уникнути катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі