понеділок, 28 жовтня 2019 12:15

Дрони розпізнаватимуть живих людей за фото
3

Алгоритм OpenPose розпізнає дихання людей
Фото: Remote Sensing
Алгоритм OpenPose розпізнає дихання людей
Алгоритм OpenPose розпізнає дихання людей

Дрони оснащені екшн-камерами.

Інженери з Іраку та Австралії навчили дрони відрізняти живих людей від мертвих завдяки алгоритму OpenPose, який розпізнає дихання. Відповідні дослідження опублікували в академічному журналі Remote Sensing.

Завдяки зображенням із дрона алгоритм розпізнає в кадрі людину та розмічає на її грудній клітці ключові точки. Після він аналізує зміни і періодичність яскравості цієї області та розпізнає, чи дихає людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили найбільшу у світі електростанцію

"Система використовує послідовність зображень, знятих камерою дрона, для дистанційного виявлення серцево-легеневого руху, викликаного періодичним рухом грудної клітки людини, що вижила", - говорить керівник дослідження з Університету Південної Австралії Джавана Чала.

Для тестування системи розробники знімали з дрона один манекен і 8 людей у чотирьох різних позах. Алгоритм розпізнав живих людей у кадрі у всіх випадках. Зараз система не працює в режимі реального часу. Дані можна проаналізувати після посадки дрона.

Найбільший виробник дронів DJI оцінив загальне число врятованих за допомогою дронів людей - 279 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Дрони розпізнаватимуть живих людей за фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі