понеділок, 26 червня 2017 07:31

Довели вплив цвілі на здоров'я людини

Довели вплив цвілі на здоров'я людини
Експерти звернули увагу, що люди часто скаржаться на напади алергії, головний біль і проблеми з диханням, перебуваючи всередині конкретного приміщення. Фото: bfm

Французькі вчені з'ясували, що домашня цвіль, яка росте на шпалерах, мокрих стінах і накопичується в темних кутках квартир, може привести до проблем зі здоров'ям.

Експерти звернули увагу, що люди часто скаржаться на напади алергії, головний біль і проблеми з диханням, перебуваючи всередині конкретного приміщення.

Дослідники вирішили довести свою теорію і побудували імітатор квартири.

Про це повідомляє журнал Applied and Environmental Microbiology.

Вони наклеїли шпалери на стіну, а потім висадили на них спори і направили на них потоки повітря. Разом з цвіллю в повітря потрапила велика кількість мікотоксинів - отруйних речовин, які можуть викликати отруєння або алергічні реакції при попаданні в легені і на шкіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені: здоров'я залежить від місяця народження людини

"Нам вдалося показати, що мікотоксини можуть виділятися з запліснявілих стін та інших предметів прямо в повітря, особливо всередині закритих приміщень. Відповідно, їх можуть вдихати жителі будинків, і їх вплив на здоров'я людей слід вивчити, особливо в будинках, де є цвіль в великих кількостях ", - розповідає вчений Жан-Дені Баллі.

Фахівці впевнені, що це відбувається в квартирах, де є цвіль: мікотоксинів потрапляють в повітря або в їжу людини, викликаючи проблеми зі здоров'ям.

Науковці китайського університету Циндао провели дослідження, під час якого проаналізували відомості про більш ніж 2 млн пацієнтів. У документації описали понад 78 тис. випадків смерті через низку обставин. Ще 25 тис. людей померли від серцево-судинних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Довели вплив цвілі на здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі