середа, 19 травня 2021 09:16

Без побічних ефектів: створили Covid-вакцину рослинного походження

Без побічних ефектів: створили Covid-вакцину рослинного походження
Сovid-препарат створили за допомогою генномодифікованих рослинних компонентів. Фото: pixabay.com

Канадські фахівці зі сфери молекулярної біології розробили вакцину проти коронавірусу рослинного походження.

Її ефективність протестували на 200 добровольцях віком від 18 до 49 років, пише Nature Medicine. Перша фаза клінічних випробувань проходила в Монреалі та Квебеку.

Сovid-препарат створили за допомогою генномодифікованих рослинних компонентів. Дослідження показали, що він не викликає суттєвих побічних ефектів. Лише один з добровольців відчув дискомфорт через утому.

Вакцина з рослинних елементів являє собою набір з вірусоподібних частинок, які складаються з фрагментів оболонки Сovid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили першу у світі вакцину від астми

42% українців не готові вакцинуватися проти Covid-19, навіть коли вакцина стане доступною. При цьому 18% опитаних однозначно готові отримати щеплення.

25% українців переконані, що перенесли Covid-19, тоді як 69% вважають, що не хворіли на коронавірус. Ще 6% людей цього не знають. Із січня кількість осіб, які думають, що перехворіли на Covid-19, збільшилася з 16% до 25%. У той же час за щоденною кількістю смертей Україна дев'ята у світі та друга в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Без побічних ефектів: створили Covid-вакцину рослинного походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі