понеділок, 25 липня 2011 15:27

Від чергової позички МВФ Україну відділяє лише одна перешкода - експерт

Від чергової позички МВФ Україну відділяє лише одна перешкода - експерт

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення України, в тому числі за користування природним газом, залишається єдиною перешкодою для виплати державі третього кредитного траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву міжнародної корпорації Citigroup Inc.

"Ціна на газ може відкрити шлях для подальшого фінансування МВФ і підвищити рейтинг України", - цитує агентство заяву московського аналітика Citigroup Наталії Новікової, опубліковане в звіті корпорації.

Як вважає експерт, навіть 20-30% підвищення цін на газ для населення не спричинить за собою значне зростання інфляції, рівень якої, на її думку, не перевищить 12%.

Новикова також зазначила "значне зростання" економіки Україні в першому півріччі 2011 року, припустивши, що зростання ВВП країни складе 4,8% до кінця року.

Крім того, як вважають у Citigroup, кроки Національного банку України щодо посилення ліквідності гривні і підтримання грошової бази сприятимуть збільшенню попиту на національну валюту, а в короткостроковій перспективі "допоможуть запобігти подальшому прискоренню базової інфляції".

Щодо курсу гривні аналітики корпорації висловили припущення, що він знизиться до 8,2 грн за $ 1 долар наприкінці року після виплат Україною платежів за зовнішнім боргом.

Зараз ви читаєте новину «Від чергової позички МВФ Україну відділяє лише одна перешкода - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі