пʼятниця, 11 липня 2014 16:32

В Україні зростає кількість шукачів роботи

В Україні зростає кількість шукачів роботи
фото: podrobnosti.ua

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта прогнозує, що безробіття за підсумками 2014 року буде на рівні 8%.

Про це Максюта сказав журналістам.

"Рівень безробіття за рік ми очікуємо на рівні 8%. Можливо, більше. Ситуація залежить від багатьох факторів... Ми намагаємося зараз проаналізувати ситуацію, забезпечити пошук робочих місць, забезпечити роботу підприємств", - заявив він.

За його словами, ситуація з зайнятістю і рівень безробіття буде залежати від ситуації на сході, дій Російської Федерації та економічної ситуації в цілому.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим р. і Севастополя) в травні 2014 р. рівень безробіття, за даними Державної служби статистики України, становив 1,7%, знизившись на 0,1 п.п порівняно з попереднім місяцем.

Так, у травні 2014 р. в Державній службі зайнятості було зареєстровано 456,1 тис. безробітних, з них 363,1 тис. осіб отримують допомогу по безробіттю.

Серед міського населення зареєстровано 289,6 тис. безробітних, серед сільського - 166,5 тис. безробітних.

При цьому середній розмір допомоги на одного безробітного в травні 2014 р. склав 1 тис. 161 грн, що на 11 грн більше, ніж у квітні 2014 р.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає кількість шукачів роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі