субота, 12 жовтня 2024 20:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрата Покровська створить для України серйозні економічні проблеми - Foreign Policy

Втрата Покровська створить для України серйозні економічні проблеми - Foreign Policy
Втрата Покровська створить для України серйозні економічні проблеми - Foreign Policy. Фото: focus.ua

Можливе захоплення Покровська російськими загарбниками стане не тільки військовою поразкою для ЗСУ, а й створить серйозні економічні проблеми для України.

Стверджується, що росіяни з кожним днем наближаються до нього на кілька миль, що є сильно перебільшеною оцінкою. Про ситуацію пише Foreign Policy.

У виданні зображається дещо алармістська картина того, що відбувається на цій ділянці фронту.

Автор публікації називає Покровськ "ключовим логістичним і транспортним вузлом" для ЗСУ та "воротами до завоювання решти Донецької області" і навіть нібито до завоювання міста Дніпро. Хоча останнє лежить аж за 150 км на північний захід і захищене масивними водними перепонами, які вкрай важко форсувати - річками Дніпро і Самара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких напрямках відбулося найбільше боєзіткнень з ворогом - оновлені дані від Генштабу

"Але падіння Покровська може мати ще більш підступний вплив на здатність України продовжувати боротьбу. Місто є джерелом більшої частини вугілля, використовуваного в сталеливарній і металургійній промисловості країни, яка колись була основою української економіки і досі залишається другим за величиною сектором, хоча виробництво впало до менш ніж 1/3 довоєнного рівня", - зазначають у виданні.

Вугілля необхідне для виробництва чавуну і живить більшість старих сталеплавильних печей України, які зі свого боку забезпечують значну частину українського промислового експорту.

Втрата джерел вугілля не обов'язково означатиме зупинку української металургії, але ускладнить їй конкуренцію на міжнародному ринку, оскільки доведеться покладатися на імпортне вугілля.

На фронті на Донеччині військові РФ на Покровському напрямку вдалися до нової тактики.

"До цього росіяни сунули піхотою та здійснювали масові штурми - "м'ясні". Зараз загарбники застосовують танки та броньовану техніку. Зараз відновив застосування БТР, БМП, і танки виїжджають працювати. Така ситуація вже тиждень, може, до 10 днів", - наголосив військовослужбовець.

Зараз ви читаєте новину «Втрата Покровська створить для України серйозні економічні проблеми - Foreign Policy». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі