понеділок, 06 червня 2022 03:34

Україна планує повністю відмовитись від імпорту газу

Україна планує повністю відмовитись від імпорту газу
Україна більше не імпортуватиме газ. Фото: Кореспондент

Україна має реальну можливість повністю відмовитись від імпорту газу.

Планується збільшення власного видобутку газу та виробництва біогазу, повідомив голова "Оператора Газотранспортної системи України" Сергій Макогон у Facebook.

"Україна має дуже великий потенціал для виробництва біогазу - до восьми млрд кубометрів біогазу на рік. Це дуже амбітна ціль на наступні 10 років. Але 0,5 млрд кубометрів біогазу через два роки цілком реально", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін зафіксував ціни на газ для виробників тепла

Данія, у якої 27% газу у мережах - біометан (біогаз, доведений до якості метану), і останні 5-6 місяців спостерігається стабільне зростання. У 2030-2035 роках країна розраховує мати 100% зелену газову систему, повідомив Макогон.

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації. Це буде сьомий пакет обмежень за заборон.

План відмови Європейського Союзу від російського газу вже розроблений - він включатиме 50 млрд. кубометрів імпорту зрідженого природного газу зі США або Катару.

Зараз ви читаєте новину «Україна планує повністю відмовитись від імпорту газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі