пʼятниця, 20 вересня 2024 14:03

Депутатка назвала умову для підвищення ключового податку

Депутатка назвала умову для підвищення ключового податку
Роксолана Підласа назвала умови для підвищення ПДВ на засіданні парламенту. Фото: rada.gov.ua/

В Україні може бути збільшений ПДВ в разі зростання видатків в проєкті державного бюджету на 2025 рік до другого читання.

Про це сказала голова Бюджетного комітету Роксолана Підласа на трансляції засідання парламенту у Youtube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони нам каже, що немає грошей заплатити бойові - голова парламентського комітету

"Видатки проєкту бюджету до другого читання не можуть бути суттєво збільшені, оскільки уряд обмежений умовами, затвердженими під час п'ятого перегляду програми з МВФ. У разі збільшення видатків, уряд зітнеться з вимогою МВФ щодо підвищення ПДВ", - додала Підласа.

Зараз в Україні діє загальний ПДВ на рівні 20%. Раніше від ідеї підвищити ПДВ в Україні відмовилися, оскільки проти виступало Міністерство фінансів.

Місія Міжнародного валютного фонду серед додаткових джерел наповнення державного бюджету пропонує перегляд ПДВ. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який написав про зустріч Міністерства фінансів і Національного банку з представниками МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Депутатка назвала умову для підвищення ключового податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі