четвер, 21 грудня 2023 22:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна має перейти на військові рейки: в ОП пояснили про що мова

Україна має перейти на військові рейки: в ОП пояснили про що мова
Чи перейде Україна на військові рейки. Фото: Економічна правда

Міністр фінансів України Сергій Марченко сказав, що українцям потрібно у кілька разів знизити споживання, щоб країна змогла перейти на військові рейки.

Треба знизити лакшері-сектор, який витрачають кошти на нові авто, гаджети та інші предмети розкоші, у той час, коли треба доінвестувати в загальні потреби Збройних Сил України, розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі "24 каналу".

"Просто це виглядає трошки дивно. Люди, які мають невеликі доходи, вкладаються в Збройні Сили, тому що хочуть захиститись від потенційної окупації Росії. Водночас люди, які мають більші доходи, поводяться начебто війни в країні немає", - пояснив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям варто скоротити споживання - міністр фінансів

З одного боку, це інформаційно деморалізує, адже про це говорять, з іншого - це кошти, які можна витрачати раціональніше, коли є питання життя і смерті.

Якщо українці дещо інакше балансуватимуть внутрішні витрати, тоді в Україні буде збалансованіший бюджет. Так, з'явиться змога робити більші соціальні виплати, виплати для Збройних Сил тощо, пояснив Подоляк.

В Україні є ризики фінансування державного бюджету у січні-лютому.

Для покриття видатків активізують внутрішні ресурси, сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Серед таких заходів він назвав авансову сплату дивідендів держкомпаній і збільшення обсягу запозичень на внутрішньому ринку.

Зараз ви читаєте новину «Україна має перейти на військові рейки: в ОП пояснили про що мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі