середа, 07 вересня 2011 11:11

У Присяжнюка кажуть, що ніякого дефіциту вівса не буде

У Присяжнюка кажуть, що ніякого дефіциту вівса не буде

Міністерство аграрної політики і продовольства України оцінює загальну пропозицію вівса на внутрішньому ринку в поточному маркетинговому році (МГ, липень-червень) на рівні 582 тис. тонн при потребі внутрішнього ринку близько 450 тис. тонн.

Про це повідомила прес-служба відомства.

За умови стабільного традиційного рівня імпорту продуктів переробки вівса на рівні 15 тис. тонн і з урахуванням початкових запасів, пропозиція такого зерна на внутрішньому ринку протягом маркетингового року становтиме 582 тис. тонн.

Згідно з даними міністерства, зокрема, на харчові потреби Україні на рік необхідно 112 тис. тонн вівса, на насіння - 80 тис. тонн, на корм худобі і птиці - 250 тис. тонн, інші потреби - 9 тис. тонн.

За даними Мінагропроду, в поточному році урожай вівса в країні очікують на рівні 507 тис. тонн проти 458 тис. тонн минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пророкують дефіцит вівса та гороху

Міністерство також повідомило, що цінова ситуація на ринку вівса нині стабільна. Середній рівень закупівельних цін на овес у його виробників становить 1950-2000 грн / тонна проти 2150 грн / тонна на відповідну дату минулого року.

"Таке зниження рівня цін у порівнянні з минулим роком є ??індикатором стабільності цього сегмента ринку і свідчить про високий рівень насиченості такою продукцією. Таким чином, загроза дефіциту вівса на внутрішньому ринку в поточному році відсутня", - зазначило міністерство.

У минулому МР на ринку Україні спостерігалося зростання цін на вівсяну крупу. Як стверджують експерти, це було пов'язано з дефіцитом внутрішнього ринку в вівсі.

Зараз ви читаєте новину «У Присяжнюка кажуть, що ніякого дефіциту вівса не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі