пʼятниця, 08 квітня 2011 03:15

Із кропиви та вівса варять суп

— Весняний авітаміноз наші бабусі лікували за допомогою молодої кропиви. І в салати її додавали, і борщ варили. Я для своєї сім'ї готую вівсяний суп із кропивою, — говорить вінничанка 29-річна Надія Жданко. — Живемо в мікрорайоні Корея, де приватні будинки. Поряд Південний Буг протікає, то кропива росте повсюди, а не лише в саду.

Спершу дрібно нарізує дві цибулини. Підсмажує їх на олії. Як стануть золотисті, кидає склянку вівсяних пластівців і стільки ж кропиви. Пересмажує все, солить за смаком. Потім пересипає в каструлю, заливає окропом, доводить до кипіння і вимикає вогонь.

— Через 10 хвилин можна їсти. Пластівці встигнуть набухнути. До супу подаю піджарений хліб, намащений часником.

Зараз ви читаєте новину «Із кропиви та вівса варять суп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі