понеділок, 08 квітня 2013 17:20

Трансфертний закон зміцнить позиції гривні - експерт

Ухвалення парламентом законопроекту про трансфертне ціноутворення має не лише сприяти зростанню надходжень до держбюджету від податку на прибуток, але й покращити торговий баланс України.  Таку думку в коментарі озвучив глава аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital  Дмитро Чурін.

"Це відбудеться за рахунок того, вітчизняна продукція буде експортуватися без штучного заниження ціни", - пояснює експерт.  При цьому Д. Чурін не виключає, що бізнес намагатиметься обійти "трансфертні" обмеження, які може встановити держава. Подібні ризики вбачає і економіст відділу інвестиційного консалтингу компанії "Альтана Капітал" Олександр Кушнарьов.

За словами фахівця, роль офшорних зон у виробничо-збутовому ланцюжку для вітчизняних підприємств після внесення змін до українського законодавства може змінитися. "Якщо зараз офшорні компанії використовуються, головним чином, як покупці готової продукції, то після прийняття закону про трансферному ціноутворенні вони будуть виступати як особи, що надають послуги по всіляким договорам з українськими підприємствами", - зауважує О. Кушнарьов, підказуючи таким чином парламентарям, які потенційні лазівки для платників податків доцільно було б теж перекрити у кінцевій версії "трансфертного" закону.

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики прийняв рішення до 17 квітня доопрацювати урядовий законопроект №2515 "Про внесення змін до Податкового кодексу України про трансфертне ціноутворення". Під час представлення законопроекту комітету заступник міністра доходів і зборів Андрій Ігнатов повідомив про готовність Міндоходів врахувати більшість зауважень парламентарів, висловлених в ході розгляду законодавчої ініціативи.

Зараз ви читаєте новину «Трансфертний закон зміцнить позиції гривні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі