пʼятниця, 24 травня 2024 02:18

В Мінфіні озвучили суму, яку отримала Україна від партнерів з лютого 2022 року

В Мінфіні озвучили суму, яку отримала Україна від партнерів з лютого 2022 року
Мінфін заявив, що союзники України допомогли на $85 млрд. Фото: Укрінформ

З початку повномашстабного вторгнення РФ Україна отримала понад $85 млрд від партнерів у якості прямої бюджетної підтримки.

Це дозволило уряду забезпечити пріоритетні соціальні та гуманітарні видатки держбюджету, водночас використовуючи всі внутрішні ресурси на безпеку та оборону країни, заявила заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова під час другого Люксембурзько-Українського бізнес-форуму, інформує пресслужба Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекази з картки на картку обмежать. Які будуть ліміти

У перші місяці 2024 року зовнішня допомога від ключових донорів була відсутня, але завдяки вжитим заходам Україна успішно пройшла цей період.

"Згодом допомога відновилася і у 2024 році Україна вже залучила близько $11,8 млрд від ЄС, МВФ, Японії, Канади, Великої Британії та Норвегії", - додала Зикова.

У державному бюджеті утворився розрив у $5 млрд, необхідних на закупівлю зброї, сказав міністр фінансів Сергій Марченко. У найближчі тижні буде місія Міжнародного валютного фонду, повідомив міністр.

Міністерство фінансів працює над проєктом закону про підвищення податків, оскільки для підтримки воєнних потреб необхідно ще до 500 млрд грн. Йдеться про підвищення податку на додану вартість і військового збору.

Зараз ви читаєте новину «В Мінфіні озвучили суму, яку отримала Україна від партнерів з лютого 2022 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі