вівторок, 25 червня 2024 21:03

Україна з початку року витратила на телемарафон 790 млн грн

Україна з початку року витратила на телемарафон 790 млн грн
Це сума 10 контрактів. Фото: УНІАН

З початку 2024 року телемарафон коштував бюджету України 790 млн грн.

Розрахунок закупівель опублікував перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"З початку 2024 року це вже понад 790 млн грн. Це загальна сума 10 контрактів для створення контенту марафону "Єдині новини" та FREEDOM", - вказав він.

Як приклад нових закупівель, він вказав червневу угоду держпідприємства "Мультимедійна платформа іномовлення в Україні". Воно замовляє контент для телемарафону на 20,78 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телемарафон лише четвертий: звідки українці беруть новини про війну

У закупівлях з'явилася новація - комплексне придбання створення контенту.

"Серіали окремо вже не закуповують - одразу по 80 млн грн зливають на контракт, а там вже і серіали, і розважальні програми всередині", - підсумував Железняк.

Цього тижня прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію щодо переспрямування коштів державного бюджету, призначених для телемарафонів "Єдині новини" і телеканалу "FreeДом" на закупівлю безпілотників і пікапів для потреб Збройних сил України.

Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" уклало в березні низку угод на виготовлення та поширення протягом 2024 року контенту для телемарафонів "Єдині новини #UAразом" "FreeДом". Їхня загальна сума становить 568 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Україна з початку року витратила на телемарафон 790 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі