четвер, 23 травня 2024 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

$50 млрд від заморожених російських активів для України: США закликали "Велику сімку" діяти

$50 млрд від заморожених російських активів для України: США закликали "Велику сімку" діяти
Йдеться про $50 млрд від заморожених російських активів. Фото: Getty Images

Країни "Великої сімки" сходяться на думці щодо плану Сполучених Штатів Америки з вилучення доходів із заморожених російських активів.

Йдеться про критично необхідне фінансування для України на суму до $50 млрд. Про це повідомили Bloomberg, пишуть УНІАН.

Міністри фінансів країн G7 обговорять цю тему під час зустрічі цього тижня в італійському місті Стреза з метою узгодити низку варіантів для прийняття остаточного рішення під час зустрічі лідерів 13-15 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оперативно підготували новий пакет зі зброєю для України

Тим часом міністерка фінансів США Дженет Єллен закликала "Групу семи" (G7) працювати, щоб Україна могла отримати позику до $50 млрд з використанням доходів від заморожених російських активів загальною сумою майже $300 млрд, повідомили "Суспільне".

Єллен відзначила рішення Європейського Союзу використати на користь України доходи від активів РФ, але закликала працювати над розробкою амбітніших варіантів.

"Не вжити додаткових кроків - не варіант ані для майбутнього України, ані для стабільності наших економік і безпеки наших народів. США і наша потужна глобальна коаліція ведуть вольову битву з Путіним. Ми маємо бути рішучими та об'єднаними", - заявила американська міністерка.

Єллен повідомила, що якщо міністри фінансів G7 схвалять ідею залучити позику для України під заставу заморожених активів, то деталі варіантів узгодять до саміту лідерів "Групи семи" у червні.

Цього тижня Рада ЄС схвалила передання Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів. 90% коштів підуть на військову підтримку для Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «$50 млрд від заморожених російських активів для України: США закликали "Велику сімку" діяти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі