четвер, 10 грудня 2020 10:53

Справу про скасування націоналізації Приватбанку відновили

Справу про скасування націоналізації Приватбанку відновили
Суддя госпсуду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову екс-власників ПриватБанку. Фото: unsplash

Північний апеляційний господарський суд відновив провадження за позовом колишніх власників Приватбанку щодо скасування договору купівлі-продажу акцій банку державою.

Як повідомляють у Приватбанку, апеляційна інстанція, попри порушені строки подання апеляції та дію так званого "антиколомойського" закону, фактично відновила провадження щодо скасування націоналізації банку.

Як повідомлялося, суддя госпсуду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову ексвласників Приватбанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments щодо повернення їм акцій до рішення справи, яку розглядають у суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку, пише "Інтерфакс-Україна".

18 грудня 2016-го уряд, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн. Ексвласники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили акції, незаконною. Тоді як Приватбанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банківський сектор України на рівні з Нігерією: що на це вплинуло

Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з 2-ої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Суд 9 квітня задовольнив клопотання позивачів. Тоді ж до списку відповідачів було додано Нацбанк України, НКЦПФР, Приватбанк, а також зберігачів Укрексімбанк і "Солід Дніпро".

Потім засідання суду за позовом неодноразово переносили, а клопотання відповідачів про відвід судді Людмили Шкурдової відхиляли.

Приватбанк подав до Вищої ради правосуддя скаргу на дії судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка. У вересні цього року саме суддя Сергій Вовк виніс одіозну ухвалу про сплату Приватбанком $350 млн компаніям, пов'язаним з братами Суркісами.

Зараз ви читаєте новину «Справу про скасування націоналізації Приватбанку відновили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі