вівторок, 03 квітня 2012 12:11

Щоб отримати "Вітіну тисячу", треба зареєструватися на сайті Ощадбанку

Щоб отримати "Вітіну тисячу", треба зареєструватися на сайті Ощадбанку
Ще одна умова отримання грошей - зателефонувати на гарячу лінію Ощадбанку. Фото: minfin.com.ua

Ощадбанк України розпочав процес уточнення даних клієнтів, які мають право отримати свої знецінені заощадження в Ощадбанку СРСР.

Виплати вкладникам, які не отримали свої гроші у 2008 році, розпочнуться вже на початку літа. Решту реєструватимуть у вересні, пише Українська правда з посиланням на Радіо "Свобода".

Уточнення даних вкладників колишнього радянського Ощадбанку відбуватиметься у два етапи. Спочатку вкладник повинен зателефонувати на гарячу лінію Ощадбанку України або зареєструватися на сайті установи. Потім йому назвуть час і місце, де й коли він зможе особисто актуалізувати свої дані. Це потрібно для того, щоб оформити на нього банківську картку.

Нагадаємо, що актуалізацію даних вкладників проводитимуть почергово: спочатку – для старших вкладників, потім – для молодших. Вкладники молодші від 50 років зможуть прийти для уточнення своїх даних тільки наприкінці липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охочих отримати "Вітіну тисячу" вишикували за віком в чергу

За один раз вкладник радянського Ощадбанку, як і в 2008-му, зможе отримати до 1 тисячі гривень. Ці гроші перерахують на його картку, щоб уникнути торішніх черг при готівкових виплатах, пояснює голова правління Ощадбанку України Сергій Подрєзов.

"Зареєструвавшись у квітні, можливо, ви отримаєте картку у червні. Якщо у травні – можливо, картку ви отримаєте у липні-серпні", - говорить він.

"До кінця року виплати отримають 6 мільйонів осіб. Ми прогнозуємо, що за місяць близько мільйона вкладників буде обслуговуватись і отримувати свої гроші", - заявив Подрєзов.

На всі ці виплати потрібно близько 6 мільярдів гривень. Для їх здійснення необхідно внести зміни до чинного держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «Щоб отримати "Вітіну тисячу", треба зареєструватися на сайті Ощадбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі