понеділок, 10 червня 2013 10:55

Чутками про нові податки перевіряють реакцію українців - експерт

Чутками про нові податки перевіряють реакцію українців - експерт
Валентин Землянський: з'явилася тенденція щодо пліток про нові податки. Фото: lenta-ua.net

Поява чуток про запровадження нових податків або підвищення існуючих пов'язана із бажанням визначити ставлення громадськості до цих ініціатив.

Таку думку висловив експерт енергетичного ринку Валентин Землянський у ефірі "Ера-FM".

"Останнім часом з'явилася певна тенденція щодо появи пліток стосовно нових податків. Це певними чином вимірювання суспільної думки, громадського ставлення до тих чи інших питань, з одного боку. З іншого - симулякр: "Давайте ми вас полякаємо". Пригадайте, скільки за останній рік з'явилося ініціатив щодо різних податків, введення нових: продаж валют, податок на багатство, податок на туризм. Так само з'явилося і підвищення акцизів на нафтопродукти", - сказав Землянський.

У свою чергу, заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев зауважив, що взагалі ні про які підвищення акцизів не йшлося.

"Була ініціатив одного-єдиного чиновника - керівника "Укравтодору". Все інше було "нанесене", зокрема і засобами масової інформації. Жодних законопроектів ані в Міністерстві фінансів, ані в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, ані в Кабінеті міністрів не готувалося стосовно підвищення акцизів", - зауважив Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «Чутками про нові податки перевіряють реакцію українців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі