середа, 05 червня 2013 12:21

Клименко пообіцяв подумати, чи варто брати з українців туристичний податок

Клименко пообіцяв подумати, чи варто брати з українців туристичний податок
Олександр Клименко заявив про необхідність створити інвестиційний стимул для туристичної галузі. Фото: pravosud.info

Уряд ще буде консультуватися із бізнесом щодо введення туристичного податку, а вже потім приймати щодо цього рішення.

Про це в Кабінеті міністрів сказав міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Він запевнив, що туристичний бізнес наразі для міністерства є пріоритетним.

"Це питання дуже цікаве, і цю сферу сьогодні удосконалюємо. Сьогодні працює робоча група. Взагалі, адміністрування туристичного податку і туристична галузь в цілому – це та галузь, яка має досить великий потенціал. І ми маємо створити інвестиційний стимул, для того, щоби не завадити розвитку цієї галузі", - запевнив урядовець.

Він підкреслив: "Ми сьогодні консолідуємо на рівні міністерства всі необхідні зміни, які будуть запропоновані, вислуховуємо всіх зацікавлених осіб, і далі будемо приймати ті рішення, які необхідні, щоби стимулювати цю галузь. Позиція міністерства: ми бачимо туристичну галузь пріоритетною і ми зробимо все для того, щоби з точки зори податкової та митної системи ця галузь не отримала якихось навантажень, а навпаки - була стимулюючою".

Водночас, відповідаючи на уточнювальне питання, чи буде все ж таки братися податок з туристів, Клименко запевнив, що це питання ще буде обговорюватися.

"Ініціативи мають пройти обговорення. Ми маємо вислухати всіх, щоби розуміти, що це нам дасть і чи буде це стимулювати (галузь). Вважаю, що завдання міністерства – це дати можливість кожному висловитися і потім прийняти рішення. Ми рішення будемо приймати лише через механізм інвестиційної ради. Вважаємо, що буде правильним, коли вони (інвестиційна рада – ред..) дадуть оцінку, а міністерство вже зробить так, яке прийме рішення ця рада. Це і є діалог з бізнесом", - підкреслив міністр доходів і зборів.

Зараз ви читаєте новину «Клименко пообіцяв подумати, чи варто брати з українців туристичний податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі