вівторок, 04 червня 2013 14:21

Українці "проковтнуть" туристичний податок - експерт

Українці "проковтнуть" туристичний податок - експерт
Чиновники пропонують ввести туристичний податок з українців. Фото: investigator.org.ua

Пропозиція ввести в Україні туристичний збір для розвитку галузі є благородною ціллю, але, суспільство може сприйняти це неоднозначно.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловила директор туристичної агенції "Галопом по Європах" Оксана Рибальченко.

"Сума, яку пропонують стягувати - незначна. Для туриста ця сума не матиме суттєвого значення. Якщо гроші дійсно йтимуть на розвиток туристичної галузі, то це добре. Але якщо ці фінанси розподілятимуть так само, як суми отримані за податок на бензин, коли гроші беруть, а дороги не лагодять, люди цього спокійно не сприймуть. Але українці - така нація, що ми обурюватимемось, а тоді проковтнемо, а через місяць і забудемо. Буває, що збільшуються аеропортові збори, люди не обурюються. Недавно консульські збори піднялися майже в усіх країнах шенгену з 35 євро до 65 євро. Туристи це проковтнули," - зауважила вона.

За словами Рибальченко, податок в загальну вартість путівки включатиме туроператор. Бо всі вони резиденти України мають гривневі рахунки.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Державне агентство з питань туризму і курортів пропонує ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон. Це 11 грн 47 коп.

Таку пропозицію у понеділок на закритому засіданні Кабінету міністрів озвучила глава Держагентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова.

Вона зазначила, що отримані кошти витратять на розвиток туристичної галузі. На новому податку держагентство розраховує заробити 16,8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці "проковтнуть" туристичний податок - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі