середа, 28 серпня 2024 19:25

Скільки може продовжитися блекаут в Україні: нардеп пояснив

Скільки може продовжитися блекаут в Україні: нардеп пояснив
Блекаут може тривати кілька годин. Фото: eastnews.ua

Якщо в Україні й станеться блекаут, то він триватиме кілька годин.

Енергетикам потрібно буде певний проміжок часу, щоб провести регламентні роботи й запустити атомні електростанції. Про це сказав голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Сергій Нагорняк, передає "РБК-Україна".

"Якщо мета ворога буде продовжена і вони захочуть в якийсь блекаут Україну занурити, вони можуть великими силами досягати якихось короткострокових цілей. Можна припустити якийсь найгірший сценарій, що буде блекаут, він не буде довготривалий. Він може бути короткочасним, на кілька годин", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з відключенням світла: у міністерстві пояснили

На запуск атомних електростанцій може знадобитися декілька годин.

"Тому глобально для нашої країни вони не принесуть якоїсь тотальної небезпеки. Але якихось незручностей можуть зробити", - додав нардеп.

У ніч на понеділок 26 серпня російські окупанти здійснили наймасованішу повітряну атаку по Україні. Повітряні сили Збройних сил України виявили 127 ворожих ракет і 109 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона збила 102 ракети і 99 дронів, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Зараз ви читаєте новину «Скільки може продовжитися блекаут в Україні: нардеп пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі