неділя, 23 квітня 2023 21:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Система Prozorro відкрила інформацію про незбройні закупівлі

Система Prozorro відкрила інформацію про незбройні закупівлі
Відкриють інформацію про закупки, не пов'язані зі зброєю. Фото: eastnews.ua

Система Prozorro відтепер відображає інформацію про незбройні оборонні закупівлі.

Інформацію публікуватимуть згідно з новою редакцією закону "Про оборонні закупівлі", повідомляє Міністерство економіки.

Звітуватимуть про закупівлю харчування, речового майна, пального тощо на суму від 200 тис. грн для товарів і послуг, і 1,5 млн грн для робіт. Повідомлятимуть замовника, предмет закупівлі та ціну за одиницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексзаступнику міністра та керівнику департаменту Міноборони повідомили про нову підозру

Для звітування замовники зможуть завантажити у систему Prozorro файл з розрахунками.

"Оборонні замовники можуть не публікувати дані про загальну суму та обсяги закупівель, місця доставки й найменування постачальника", – додав директор Prozorro Микола Ткаченко.

Замовники та військові частини повинні будуть подавати звіти в систему Prozorro протягом 10 робочих днів з дня підписання контракту. До 22 червня їм потрібно буде прозвітувати по всіх договорах, укладених з 24 лютого 2022 року.

Звільнений після корупційного скандалу колишній заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов відкинув підозру у лобіюванні неякісних закупівель.

Він каже, що керівництво не мало претензій до його роботи.

Щодо закупівлі військової амуніції він сказав, що вони відбувались навесні 2022 року. Тоді кількість військовослужбовців зросла у кілька разів.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру йому, колишньому виконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та ексзаступнику державного підприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку. Хмельницького заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Система Prozorro відкрила інформацію про незбройні закупівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі