неділя, 19 травня 2024 12:37

Як погода може вплинути на відключення електрики - Діденко пояснила

Як погода може вплинути на відключення електрики - Діденко пояснила
Відключення ймовірні під час заморозків та сильної спеки. Фото: Pexels

Синоптикиня Наталія Діденко пояснила, як погода може впливати на витрати електрики.

Якщо у прогнозі на ніч вказується хмарна погода при переміщенні холодної повітряної маси, тоді ймовірність заморозків різко зменшується. Тож обігрівачі вмикати не будуть, пише вона у Telegram.

"Якщо хмарність у прогнозі на день вказується також щільною - "хмарна погода", отже, сонця буде менше і прогріву повітря, відповідно, також. Але вдень й так тепліше, тим паче - без обігрівачів. Ясно, що найкраще зараз у нашій ситуації, щоб звучало - вдень сонячно або невелика хмарність", - вказала синоптикиня.

Якщо вітер північний або північно-східний - то як правило буде холодно. Отже, ймовірність відключення електроенергії зростає. Вітер південних напрямків переважно приносить теплу погоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго пояснили причини аварійних відключень світла по всій країні

Україна входить у теплий сезон. Заморозки минули, вночі повітря буде прогріватися до +10... 15°C, з невеликими коливаннями.

Вдень буде +20... 26°C. Тож люди будуть частіше вмикати кондиціонери, але електрику варто економити.

Завтра у західних областях буде хмарно. Короткочасні дощі, можливо з грозами, пройдуть на заході, півночі та в центрі України.

Найхолодніше буде у західних областях, на Луганщині та на узбережжях морів. Там +7... 11°C. Загалом передбачається +10... 12°C.

15 травня для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби - з 00:00 до 24:00, сказали в Укренерго.

Українців закликали ощадливо споживати електроенергію, особливо з 17:00 до 24:00 години.

Зараз ви читаєте новину «Як погода може вплинути на відключення електрики - Діденко пояснила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі