середа, 17 вересня 2014 11:02

Санкції проти Росії можуть зіштовхнути її економіку у глибоку рецесію - екс-міністр фінансів РФ

Санкції проти Росії можуть зіштовхнути її економіку у глибоку рецесію - екс-міністр фінансів РФ
Олексій Кудрін. Фото: joinfo.ua

Екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін в деталях змалював, як вплинуть на російську економіку санкції Заходу.

Про це йдеться у матеріалі The New York Times, пише Цензор.

На конференції Американської торгової палати в Москві він "в деталях і без прикрас" змалював, що чекає Росію, якщо крихке перемир'я на сході України не протримається: це можливе скорочення економіки на 5% терміном від року до двох років, - пише видання.

"Припинення вогню дуже важливо для всіх і в першу чергу для Росії, - сказав Кудрін. - Ми повинні вивчити ці наслідки і уникнути погіршення ситуації".

"Як заявив Кудрін, цього року санкції вже відхопили від ВВП Росії об'ємом в 2 трлн доларів приблизно 1%, і ефект від цього відчувається за межами вузького кола бізнесменів, які вважаються близькими до Путіна і тому першими прийняли удар", - йдеться в статті .

Видання нагадує, що в разі провалу перемир'я на Донбасі європейські лідери пообіцяли не скасовувати санкції проти фінансового і нафтового секторів Росії. За словами Кудріна, це призведе до нульового зростання економіки в 2015 році чи зіштовхне її у легку рецесію.

"Якщо ж ЄС і США посилять санкції проти банківського сектора, позбавивши російські банки доступу до SWIFT, міжнародної системі захищених платежів, російська економіка впаде в глибоку рецесію з скороченням мінімум на 5% терміном від року до двох років", - заявив Кудрін.

На думку Кудріна, для врегулювання питань української кризи необхідно, щонайменше, два або три роки і раніше цього терміну неможливо робити висновки про інвестклімат в Росії та його відносин із Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії можуть зіштовхнути її економіку у глибоку рецесію - екс-міністр фінансів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі