вівторок, 14 березня 2017 06:30

Російському "Сбербанку" можуть заборонити працювати в Україні

Російському "Сбербанку" можуть заборонити працювати в Україні

Рада національної безпеки і оборони України в середу, 15 березня, розгляне питання про заборону діяльності російського ПАТ "Сбербанк".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у телеефірі ZIK.

Він зазначив, що вважає неприпустимою роботу російських банків в Україні, особливо після заяви "Сбербанку" про визнання "паспортів" ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні кажуть про адекватну відповідь "Сбербанку"

"Я дійсно вважаю, що російські банки не можуть працювати в Україні, особливо державні, яким є "Сбербанк Росії". Особливо після зухвалої заяви (7 березня представники "Сбербанку" заявили, що почали обслуговувати громадян із "паспортами" ЛНР/ДНР. - ред.). Я виступив із публічним зверненням, закликавши Національний банк і РНБО ухвалити відповідні рішення. Наскільки я знаю, президент у середу збирає Раду безпеки і оборони. Думаю, що це питання розглядатимуть", - сказав Аваков.

Минулого тижня "Сбербанк" почав обслуговувати в своїх відділеннях клієнтів, які надають "паспорти" так званих ДНР-ЛНР.
У лютому президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на окупованих російськими бойовиками територіях Луганської і Донецької областей.

Зараз ви читаєте новину «Російському "Сбербанку" можуть заборонити працювати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі