вівторок, 10 вересня 2019 10:56

Попередили про дефіцит дизпалива - що буде з цінами

Попередили про дефіцит дизпалива - що буде з цінами
Поки дизпаливо на АЗС дорожчати не буде. Фото: Mycredit

За добу в гурті дизпаливо подорожчало на 1,08 грн - до 22,73 грн/л.

"Напруження на ринку дизпалива у вересні прогнозували через велике використання запасів у серпні. Витратили близько 80 тисяч тонн "дизеля". У вересні запаси вичерпалися і на перший план вийшла оперативність поставок, яка кульгає через роботу Укрзалізниці", - каже директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, пише ubr.ua.

Паливо доставляють 15-20 днів.

"Перехід із трубопровідних російських поставок на залізничні з Білорусі привів до різкого збільшення навантаження на залізницю. Трейдери відзначають проблеми в роботі розподільної станції "Коростень", куди направляються всі білоруські нафтопродукти. За даними трейдерів, там елементарно не вистачає працівників УЗ", - пояснює Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати вживану машину та скільки можна зекономити - поради експерта

Він додає, що зростання поставок із Білорусі автоматично призвело до проблем із поставками російського ДП із Гомеля. Через брак вагонів-цистерн і затримками з їхнім поверненням із України, замість очікуваних 120 тис. т у серпні, відвантажили 52 тис. т.

"На АЗС ціни поки не зростатимуть через рекордно високу роздрібну націнку. Вона дозволяє амортизувати підвищення гуртових цін на 4-5 гривень", - підсумував Куюн.

Тендер на поставку дизеля Укрзалізниці на 500 млн грн виграла фірма, пов'язана з Коломойським. Філія "Центр забезпечення виробництва" АТ "Українська залізниця" 22 серпня уклала 4 угоди про постачання дизельного палива на загальну суму 1,01 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Попередили про дефіцит дизпалива - що буде з цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі