субота, 26 червня 2021 20:40

Половина українців готова відмовитись від готівки

Половина українців готова відмовитись від готівки
Все більше українців надають перевагу готівці. Фото: pexels.com

49% українців готові повністю відмовитися від готівки у майбутньому.

Кожен третій готовий зробити це протягом найближчих двох років, йдеться у дослідженні Mastercard, передає "Економічна правда".

52% українців зважають на можливість безготівкової оплати під час вибору торгової точки. 8% опитаних уникають магазинів, де немає можливості розрахуватися карткою.

61% українців хотів би бачити більше можливостей для безготівкових розрахунків на ринках, 47% - в кіосках і невеликих магазинах, в громадському транспорті - 38%, а також в перукарнях і салонах краси.

60% опитаних користувачів сказали, що стали робити покупки онлайн набагато частіше з початком пандемії. 45% роблять замовлення онлайн регулярно кілька разів на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша країна офіційно визнала біткоїн платіжним засобом

39% українців хотіли б у майбутньому платити за допомогою сканування QR-коду смартфоном. 16% хотіли б платити криптовалютою, і 13% – за допомогою розумної побутової техніки.

З 3 червня в країнах Євросоюзу почали діяти нові правила ввезення та вивезення готівки. Усі, хто в'їжджають на територію ЄС або виїжджають з неї, зобов'язані заповнити декларацію про готівку на суму €10 тис. і більше. Митні органи мають право перевіряти людей, їхній багаж і транспортні засоби, а також затримувати незадекларовану готівку.

Зараз ви читаєте новину «Половина українців готова відмовитись від готівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі