середа, 09 червня 2021 15:41

Перша країна офіційно визнала біткоїн платіжним засобом

Перша країна офіційно визнала біткоїн платіжним засобом
Криптовалюта стане законним платіжним засобом нарівні з доларом США. Фото: pixabay.com

Парламент Сальвадору ухвалив закон, яким офіційно визнав біткоїн платіжним засобом. Приймання біткоїна до оплати стане обовʼязковим.

На створення інфраструктури, яка дозволить приймати платежі у криптовалюті, піде три місяці, повідомляє Twitter парламенту країни.

Президент Сальвадору Наїб Букеле підкреслив, що криптовалюта стане законним платіжним засобом нарівні з доларом США. За його словами, формування сучасної фінансової інфраструктури вже найближчим часом допоможе створити нові робочі місця.

Уряд країни також планує створити офіційний криптогаманець, у якому зберігатиме біткоїни на суму $150 млн для трастового фонду на базі банку розвитку Сальвадору, щоб гарантувати можливість автоматичного і миттєвого обміну криптовалюти на долар США.

Відповідно до закону, ціни в Сальвадорі можуть встановлюватися в біткоїнах, також у криптовалюті можна буде сплачувати податкові відрахування. Обмін біткоїна не оподатковуватиметься на приріст капіталу. Обмінюватимуть біткоїни на долари за ринковим курсом. Легалізація біткоїна не означає повну заміну долара США. Долар продовжать використовувати в бухгалтерії як базову валюту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробник криптовалюти пожертвував майже $1 млрд хворим на Covid-19 в Індії

Вперше за останні три місяці курс біткоїна опустився нижче за $45 тис. Падіння курсу криптовалют збіглося з тим, як СЕО Tesla Ілон Маск у Twitter натякнув на продаж всіх біткоїнів його компанії.

Зараз ви читаєте новину «Перша країна офіційно визнала біткоїн платіжним засобом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі