четвер, 23 травня 2013 10:10

Покрити ділянку чорноземом коштує 10 тисяч гривень

Покрити ділянку чорноземом коштує 10 тисяч гривень
У ціну включена також доставка чорнозему. Фото: rufact.org

Покрити чорноземом ділянку у 20 соток під Києвом коштує 9750 грн.

"Привеземо три 35-тонні вантажівки. Рівень ґрунту підніметься на 20 сантиметрів", - розповідає працівник однієї з столичних фірм, що торгує чорноземом. Не називається.

"Це необхідно для вирощування картоплі. Для квітів вистачить підняти й на 10 сантиметрів. Це коштуватиме у половину дешевше", - додає.

У ціну включена також доставка. Замовлення приймають із сьогодні на завтра. Чорнозем привозять із Гостомельського району Київської області. Чорнозем із південних областей буде коштувати втричі дорожче.

"Наш нічим не гірший, ніхто на нього не жалівся", - запевняє співрозмовник.

Знімання чорнозему в Україні незаконне. Карається штрафом від 170 до 340 гривень.

"Не переймайтесь, ми вже про все подумали. Нас ніколи не штрафували. Маємо результати експертизи та аналізи чорнозему", - переконує чоловік.

"Якщо чорнозем зняти з одного місця і перевезти на інше, рослинам не буде ніякої користі. Це не хімічна речовина чи будматеріал. Його не можна перемішати та знову насипати. Він повинен бути непорушним", - розповідає Олексій Василюк, заступник директора Національного екологічного центру України. - На новому місці чорнозем швидко розмиється водою та здується вітром".

Зараз ви читаєте новину «Покрити ділянку чорноземом коштує 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі