вівторок, 29 березня 2011 17:45

Підприємці не довіряють пільгам Податкового кодексу - експерт

Підприємці не довіряють пільгам Податкового кодексу - експерт

Підприємці ставляться з недовірою до пільг, які передбачені Податковим кодексом з оподаткування прибутку підприємств.

Про це повідомив перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Сергій Прохоров.

"Більшість підприємців ставляться з недовірою до цих пільг, оскільки з одного боку пільги прописані - вони є, а з іншого боку яскравий приклад, коли підприємство не може відносити на собівартість ті витрати, які йдуть від представників малого та середнього бізнесу", - сказав він.

Йдеться про норму Податкового кодексу, що забороняє юрособам відносити закупівлі товарів і послуг у "спрощенців"-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток. Дана норма вводиться в дію з 1 квітня поточного року.

За словами Прохорова, тільки практика може показати, наскільки пільги з оподаткування прибутку підприємств, передбачені Податковим кодексом, будуть ефективними.

У той же час, президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ІСС Ukraine) Володимир Щелкунов, зазначив, що завдяки зниженню ставки податку на прибуток і введення пільг з цього податку для різних галузей промисловості іноземні інвестиції в 2011-2012 роках з тих питань, які аналізує палата, можуть збільшитися більш ніж на 10%.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці не довіряють пільгам Податкового кодексу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі