середа, 23 березня 2011 05:30

Янукович розкритикував прем'єра через податки

Президент 60-річний Віктор Янукович вимагає в прем'єра Миколи Азарова заборонити стягувати податки наперед. Про це він заявив під час засідання ради Комітету з економічних реформ.

— В Україні існує таке ганебне явище, — сказав глава держави. — Ця практика повинна бути припинена, Миколо Яновичу. Якщо ми цього не зробимо найближчим часом — будемо робити це хірургічним шляхом.

Раніше Азаров критикував за це екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Говорили, що таким чином вона "затикає бюджетні дірки". Мовляв, за вказівкою згори податкова міліція вимагає від підприємців сплачувати податки наперед.

— За рахунок збирання податків наперед існує армада чиновників. Трударі сплачують їх і втрачають власний прибуток. Це підриває економіку, не зростає заробітна плата й обсяги виробництва, — каже колишній міністр економіки Володимир Лановий, 58 років. — Потрібно було раніше правильно планувати бюджет. Зараз він завищений. Податки стягують наперед, бо чиновники хочуть уже сьогодні мати додатково десятки мільярдів доларів. Але зобов'язань перед людьми не виконують — шахтарі вже два місяці не отримують зарплату.

За даними Держказначейства, за січень–вересень 2010 переплатою податків і платежів зібрали 14,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розкритикував прем'єра через податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі