пʼятниця, 13 вересня 2024 09:16

Огірки в Україні дорожчають

Огірки в Україні дорожчають
Огірки відвантажують по 45-60 грн/кг. Фото: pixabay.com

Цього тижня в Україні подорожчали тепличні огірки.

Пов'язано це з підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції, передає EastFruit.

Тепличні комбінати готові відвантажувати огірки по 45-60 грн/кг. Це у середньому на 35% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Зараз тепличні огірки в Україні надходять у продаж за найвищими за останні сім років цінами.

Оператори ринку кажуть, що подорожчання продиктоване кількома факторами. Це наслідок досить обмеженої пропозиції огірків на ринку, бо продукції відкритого ґрунту на ринку майже немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінились ціни на овочі

Через похолодання виробництво огірків у тепличних комбінатах помітно скоротилося.

Огірок в українських господарствах зараз коштує в середньому у два рази дорожче, ніж рік тому. Виробники не виключають ймовірності подальшого подорожчання.

В АТБ огарки продають по 72,89 грн/кг. В Auchan - 72,90 грн/кг. У "Сільпо" - 83,90 грн/кг.

Врожай картоплі в Україні 2024 року буде меншим, ніж торік.

Хоча деякі виробники цього року збільшили площі під цим бульбоплодом, проте були проблеми із насіннєвим матеріалом, крім того, на полях фіксують багато хвороб.

Зараз ціна з урахуванням ПДВ на нормальну картоплю, яка може довго зберігатися, становить 12 грн/кг. Йдеться про середньоранні сорти. Водночас середньостиглі, пізні сорти картоплі, врожай яких закладатиметься на зберігання, коштуватимуть дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Огірки в Україні дорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі