субота, 06 квітня 2013 20:20

Одеський припортовий треба продати через непідйому ціну на газ - Рябченко

Одеський припортовий треба продати через непідйому ціну на газ - Рябченко
Олександр Рябченко: Одеський припортовий завод шалено залежить від ціни на російський газ. Фото: radiosvoboda.org

Одеський припортовий завод може бути виставлений на продаж через збитковість, спричинену високою ціною на газ.

Про це повідомив голова Фонду державного майна (ФДМ) Олександр Рябченко в ефірі Українського радіо.

"Треба виставлять (на продаж) підприємства, які в сучасних умовах мають величезні проблеми і в яких немає іншого шляху, як заведення великого обсягу інвестицій. Наприклад, Одеський припортовий завод шалено залежить від ціни на російський газ. Якщо вона піднімається, це просто перебиває його з прибуткових у збиткові підприємства. Він завершив 2012 рік як збитковий. Саме за рахунок 4-го кварталу пішли збитки. Ціна на газ у нього - 83% у собівартості продукції ... Треба намагатися домовитися з Росією, але поки ситуація така, що багато підприємств потребуватимуть виходу із державної власності та перехід у приватну саме через таку ціну на газ, що знижує їхню конкурентоспроможність на світовому ринку", - сказав Рябченко.

Нагадаємо, в 2012 році надходження від приватизації становили 6,76 млрд грн при плані 10 млрд грн. За січень-лютий план поточного року був виконаний на 0,23%, однак ФДМ розраховує на поліпшення ситуації завдяки конкурсам з продажу таких великих підприємств як "Центренерго", "Донбасенерго" і Одеський припортовий завод.

Рябченко раніше заявляв, що оціночна вартість майнового комплексу Одеського припортового заводу разом з цехом перевалки аміаку становить 5-7 млрд грн.

Про зацікавленість у придбанні Одеського припортового заводу заявляв бізнесмен Дмитро Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «Одеський припортовий треба продати через непідйому ціну на газ - Рябченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі