пʼятниця, 28 серпня 2020 21:10

Назвали спеціалістів, які будуть затребувані під час карантину

Назвали спеціалістів, які будуть затребувані під час карантину
Через запроваджений карантин українці звикають до формату віддаленої роботи. Фото: pixabay.com

Після запровадження карантину українські покупці перейшли в онлайн. Це також вплинуло на ринок праці.

Попит зріс на антикризових маркетологів, піарників, програмістів, кур'єрів та SMM спеціалістів, які займаються просуванням компаній в соцмережах, пише "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких працівників і на яку зарплату найчастіше шукали влітку

"Легше буде знайти роботу людям з високим рівнем відповідальності, умінням планувати графік, високою працездатністю, адаптивністю і умінням підлаштовуватися під ситуацію", – каже експертка ринку праці Оксана Огнєва.

За її словами, через запроваджений карантин українці звикають до формату віддаленої роботи. Також поступово буде змінюватися система державних і політичних інститутів, система освіти.

У Києві на початку серпня зареєстрували 25,3 тис. безробітних. Серед них більше жінок - 61%, ніж чоловіків - 39%. За віковим показником в лідерах молодь - 34%, повідомив Київський центр зайнятості. 79% безробітних столиці мають вищу освіту, 11% – загальну середню освіту, 10% – професійно-технічну. Водночас рейтинг безробітних очолюють законодавці, вищі державні службовці та керівники - 35%, професіонали - 19% та фахівці - 17%.

Зараз ви читаєте новину «Назвали спеціалістів, які будуть затребувані під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі