понеділок, 19 вересня 2011 11:12

Нафта подешевшала на побоюваннях зниження попиту

Нафта подешевшала на побоюваннях зниження попиту

Нафта WTI та Brent дешевшає в понеділок на побоюваннях зниження попиту в США і Європі у зв'язку з новими сигналами ослаблення зростання американської економіки і поглиблення боргової кризи в єврозоні.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:47 опустилася на $ 1,27 (1,44%) щодо рівня 16 вересня - до $ 86,69 за барель.

У п'ятницю ці контракти подешевшали на $ 1,44 (1,61%) - до $ 87,96 за барель.

Міністри фінансів країн ЄС 16 вересня провели зустріч в польському Вроцлаві, де обговорили питання, пов'язані з новим пакетом фінансової допомоги Греції, зміцненням банківської системи, введенням податку на фінансові операції, але ніяких суттєвих рішень не прийняли.

Підсумки зустрічі розчарували учасників ринку, що чекали від ЄС сигналів вжиття заходів щодо стимулювання економіки. Міністри дали зрозуміти, що боргова криза в регіоні не дає можливості знизити податки або збільшити витрати, щоб підштовхнути економіку до зростання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбаль пообіцяв витіснити імпортну нафту з України

"Ситуація в Європі продовжить надавати негативний тиск на нафтовий ринок, - зазначив аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс. - Серйозні побоювання у інвесторів викликає ситуація в споживчому секторі США і, зокрема, попит на нафту. Поки тут є сумніви, нафта дешевшатиме".

Статдані з економіки США, які будуть опубліковані цього тижня, як очікують, покажуть відсутність зростання продажів житла, а також зниження обсягів будівництва.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:47 знизилося на $ 0,87 (0,78%) - до $ 111,35 за барель. У п'ятницю ці контракти подешевшали на $ 0,08 (0,07%) - до $ 112,22 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала на побоюваннях зниження попиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі