середа, 11 жовтня 2023 16:49

МВФ прогнозує збільшення загального державного боргу України до 2025 року

Міжнародний валютний фонд прогнозує збільшення загального державного боргу України цього року до 88,1% від валового внутрішнього продукту (ВВП) країни.

Водночас за підсумками 2025 року держборг перевищить 100% ВВП. Про це йдеться в доповіді "Фінансовий монітор", яку презентував у Марракеші директор Фінансового департаменту МВФ Віктор Гаспар, передає "Укрінформ".

Загальний держборг України у 2021 році, до повномасштабного вторгнення РФ, становив 48,9% національного ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшать видатки на оборону - Зеленський увів в дію рішення РНБО

У 2022 році цей показник зріс до 78,5%, за підсумками нинішнього року очікується зростання до 88,1%.

У Фонді прогнозують, що загальний державний борг України зростатиме до 98,6% наступного року та сягне пікового значення 100,7% у 2025-му, після чого очікується його поступове зменшення.

Автор: ukrinform.ua
  Міжнародний валютний фонд прогнозує збільшення загального державного боргу України
Міжнародний валютний фонд прогнозує збільшення загального державного боргу України

Економіка України у 2023 році покаже зростання в 2,9% ВВП.

Це стало можливим на тлі стабілізації настроїв усередині країни та збільшення витрат населення. Як йдеться у публікації Bloomberg, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну українці встигли адаптуватися до нових умов. Зокрема, збільшуються витрати, що приводить до запуску економіки.

Тут варто зазначити, що зростання відбувається після глибокого падіння 2022-го. Тобто таке збільшення частково пояснюється низькою порівняльною базою.

Зараз ви читаєте новину «МВФ прогнозує збільшення загального державного боргу України до 2025 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі