четвер, 05 листопада 2020 19:26

Мінекономіки підрахувало падіння ВВП за дев'ять місяців

Мінекономіки підрахувало падіння ВВП за дев'ять місяців
Окремі види промислової діяльності, будівництво, сфера торгівлі продемонстрували покращення своєї динаміки. Фото: Facebook

Падіння економіки України у січні-вересні оцінюється у 5,5%.

Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні огляді Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

"За підсумками 9 місяців 2020 року зменшення обсягів ВВП Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 5,5%", - йдеться у повідомленні.

У Мінекономіки при цьому вказали, що у вересні тривала адаптація до нових реалій сьогодення та умов функціонування з урахуванням мінливості ситуації з рівнем захворюваності на коронавірус.

"Окремі види промислової діяльності (зокрема, виробництво споживчих товарів тривалого використання), будівництво (активне продовження програми "Велике будівництво"), сфера торгівлі продемонстрували покращення своєї динаміки", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська економіка відновиться 2022 року: прогноз НБУ

У міністерстві підкреслили, що зниження попиту на природний газ у країнах ЄС (на тлі високого рівня запасів) та на вантажні залізничні перевезення, а також дія обмежень в умовах епідемічних зонувань всередині країни та, відповідно, посилення карантинних обмежень в світі продовжує тиснути на транспортну галузь, яка досить сильно постраждала у квітні.

Відзначається, що у сільському господарстві відбулося поглиблення темпів падіння через нижчу врожайність пізніх с/г культур (зокрема, кукурудзи, соняшнику, сої та буряка цукрового) на тлі несприятливих погодних умов під час вегетації та нижчі темпи проведення збиральної кампанії, що позначилося на скороченні зібраних площ.

За прогнозом Мінекономіки, падіння ВВП України різко прискориться у разі введення локдауну - до 5,6% за підсумком 2020 року проти прогнозованих нині 4,8%.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономіки підрахувало падіння ВВП за дев'ять місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі