четвер, 12 вересня 2024 21:56

Кудрицький розповів, що із захистом підстанцій

Кудрицький розповів, що із захистом підстанцій
На електростанціях немає другого рівня захисту. Фото: Pexels

Захист другого рівня реалізували лише на підстанціях Укренерго.

Хоча прем'єр-міністр Денис Шмигаль хвалився результатами. Про це сказав колишній очільник Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв'ю ЕП.

"Важливо сказати, що перший дійсно побудований на 100 відсотків, другий побудований, але тільки на підстанціях "Укренерго", він не побудований на жодних інших об'єктах. Наприклад, на електростанціях", - зазначив він.

Другим рівнем мали захищатися об'єкти, вразливі до прямих влучань дронів. Як мінімум, йдеться про об'єкти з трансформаторами.

"Це електростанції, там є такі ж трансформатори, такі ж розподільчі пристрої, як і на підстанціях Укренерго", - вказав Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу на голову Укренерго

До цього переліку можуть включити важливі транзитні підстанції обленерго чи об'єкти критичної інфраструктури та нафтогазова інфраструктура.

"Я зараз вам не можу точно згадати, скільки саме другим рівнем мали захищати, але це однозначно не тільки наші об'єкти. Це об'єкти і генерації електроенергії, і нафтогазового комплексу", - підсумував він.

У понеділок, 2 вересня, наглядова рада НЕК "Укренерго" більшістю голосів ухвалила рішення про звільнення голови компанії Володимира Кудрицького.

Зараз ви читаєте новину «Кудрицький розповів, що із захистом підстанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі