пʼятниця, 18 березня 2011 14:10

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Найбільші компанії світу попередили про збої у виробництві

Найбільші компанії світу попередили про збої у виробництві

Низка найбільших міжнародних компаній, що представляють різні сектори економіки, попереджають про можливі збої у виробничих ланцюжках у зв'язку з подіями в Японії.

Як пише газета Financial Times, першою з постраждалих західних компаній стала американська General Motors. Компанія оголосила про скорочення з понеділка виробництва на фабриці в Луїзіані на 50% через брак запчастин, що поставляються з Японії.

Шведська Volvo Cars заявила, що запасів комплектуючих, які зазвичай поставляються з Японії, вистачить лише на тиждень. У разі, якщо постачання не будуть відновлені найближчим часом, виробництво може серйозно постраждати.

Sony Ericsson повідомила, що землетрус в Японії відіб'ється на ланцюжку поставок. Німецький концерн Volkswagen оголосив про можливий брак компонентів у середньостроковій перспективі.

Джерело, близьке до керівництва фінської Nokia повідомило, що компанія чекає перебоїв з постачаннями ряду компонентів.

Аналітична фірма iSuppli попередила, що американська Apple, яка закуповує в Японії мікросхеми флеш-пам'яті і надтонкі акумулятори, може найближчим часом відчути труднощі з їх постачанням, а також з пошуками заміни.

Boeing заявив, що зараз вирішує питання про те, як мінімізувати збиток від можливих перебоїв з поставками комплектуючих з Японії, враховуючи що близько третини деталей для нового літака Dreamliner, а також безліч компонентів для інших вироблених Boeing авіалайнерів надходять з Японії.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші компанії світу попередили про збої у виробництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі